Taçoy, Hristodulidis’in bu tavrıyla “Rum Yönetimi’nin İsrail’in ve onun eli kanlı lideri Netanyahu’nun hizmetinde olduğunu bir kez daha gösterdiğini” kaydetti.

Yazılı açıklamasında konuşan Taçoy, “Hristodulidis, bir yandan kendi halkının Rum polisi tarafından coplanmasına, öte yandan siyasi anlamda giderek güçlenen faşist ELAM partisi militanlarının da eylemcilere saldırıp yaralanmalarına neden olmasına seyirci kalmıştır.” dedi.

Rum liderin artık hangi güçlere ve hangi emellere hizmet ettiğinin “ispatlı ve delilli bir gerçek” olarak ortada olduğunu ifade eden Taçoy, “İsrail’in bugünkü yöneticilerinin siyonist emellerine boyun eğmiş olan Hristodulidis’in Kıbrıs adası için düşündüğü gelecek kimse için hayırlı değildir.” ifadelerini kullandı.

Taçoy, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Ne yazık ki bir kez daha adamızın hem kuzeyini hem de güneyini teröre boğacak olan, hem Türklerin hem de masum Rumların canını tehlikeye atacak bir senaryo yürürlüğe konulmak istenmektedir. Buna geçmişte de karşı çıktık, bugün ve yarın da karşı çıkacağız.”

Sağlık Bakanlığı ve 6 Üniversite Sağlıkta Hizmet İçi Eğitim İçin İş Birliği Yaptı
Sağlık Bakanlığı ve 6 Üniversite Sağlıkta Hizmet İçi Eğitim İçin İş Birliği Yaptı
İçeriği Görüntüle

Kıbrıs Türk halkının geleceğini ve çocuklarının yarınlarını imha edecek hiçbir senaryonun parçası olmayacaklarını vurgulayan Taçoy, “Böylesi bir zihniyet içerisinde bulunan Rum liderliği ile koşulsuz şekilde federasyon masalını hayata geçirmek adına ‘masaya koşulsuz oturacağım’ diyenlere halkımız bir kez daha geçit vermeyecektir.” dedi.

UBP Milletvekili Taçoy, yollarına “kendi devletlerinde, kendi demokrasilerinde ve Anavatan Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğünde” devam edeceklerini belirterek, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“Filistin halkına destek amaçlı düzenlenen barışçıl bir eyleme dahi tahammül edemeyen ve kendi polisine kendi halkını coplatan bir anlayış ile barış görüşeceğini söylemenin hangi anlamı taşıdığını hepimiz iyi bilmekteyiz.”