Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, ekonomik sorunlarını duyurmak için bugün Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı önünde dikkat çekici bir protestoya imza attı. Eylemde sembolik bir tabut kullanılarak, üreticilerin yaşadığı maddi darboğaz “cenaze töreni” ile temsil edildi. “Üretici tabutta, Hükümet nerede?” yazılı pankartlarla seslerini duyurmaya çalışan üreticiler, hükümetin yeterli desteği vermediğini vurguladı.

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, bakanlık önünde basın açıklaması yaptı. Eyleme Patates Üreticiler Birliği eski Başkanı Mehmet Bicen, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları (EL-SEN) Başkanı Ahmet Tuğcu, Hür İşçi Sendikaları Federasyonu Başkanı Ahmet Serdaroğlu, Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Mustafa Yalınkaya ve Avcılık Federasyonu Başkanı Tahir Saygıner de destek belirtti.

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Adil Onalt, eylemin ardından bu akşam saat 8.00’de Tarım Bakanlığı önünde temsili Mevlüt okutulacağını ve katılımcılara helva ikramı yapılacağını dile getirdi.

Makbuzlar Kayıp, Paralar Ortada Yok: Polis Soruşturmayı Derinleştiriyor Makbuzlar Kayıp, Paralar Ortada Yok: Polis Soruşturmayı Derinleştiriyor

524215586 1224413756366761 4114657401568868653 N

Sektör temsilcileri ne diyor?
Protestoya katılan sendika ve birlik temsilcileri, yüksek yem fiyatları, düşük ürün alım fiyatları ve artan maliyetler nedeniyle üreticilerin üretim yapamaz hale geldiğini söyledi. Açıklamada, hükümete acil destek çağrısı yapıldı ve hayvancılık sektörünün çökme noktasına geldiği ifade edildi.

1753699724629 Hayvancilar Birligi Eylem Duzenledi 1 So

Katılım Yoğundu
Tarım Bakanlığı önünde gerçekleştirilen eyleme çeşitli bölgelerden gelen üreticilerin yanı sıra sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Sembolik tabut başında yapılan konuşmalarda, üreticilerin yaşadığı mağduriyetin artık sürdürülemez olduğu mesajı verildi.

Talep Net: Somut Destek İstiyoruz!
Eylemciler, üretimin devamı için yem desteği, alım garantisi ve teşviklerin hızla devreye alınmasını talep etti. Üretici birlikleri, seslerini duyurmak için benzer etkinliklerin süreceğini belirtti.