Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde görülen duruşmada polis memuru Derviş Sadeli olguları aktardı. Polis, 15 Ekim 2025 tarihinde saat 17.35 sıralarında Haspolat’ta bulunan bir üniversitenin otoparkında MU 376 plakalı araçla dönüş yapmak isteyen zanlının direksiyon hakimiyetini kaybederek önce kaldırıma, ardından otoparkta park halinde bulunan MN 416 plakalı araca çarptığını belirtti.

Lefkoşa’da Sahte Polis Tutuklandı
Lefkoşa’da Sahte Polis Tutuklandı
İçeriği Görüntüle

Kaza sonucu MU 376 plakalı araçta yaklaşık 25 bin TL, MN 416 plakalı araçta ise 150 bin TL tahmini hasar meydana geldi.

Soruşturma sonucu zanlının geçerli bir sürüş ehliyeti olmadığı, aracın sigorta kapsamı dışında olduğu ve sahibinden izinsiz alındığı tespit edildi. Zanlının ülkede öğrenci statüsünde bulunduğunu belirten polis, uygun bir teminat talep etti.

Yargıç Şevket Gazi, zanlının yurt dışına çıkışının yasaklanmasına, 20 bin TL nakit teminat yatırmasına ve bir kefilin 800 bin TL’lik kefalet senedi imzalamasına emir verdi. Ancak teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı, 20 günü aşmamak üzere cezaevine gönderildi.