Kıbrıs’ta sular ısınıyor. Milli Mücadele Vakfı, BM Barış Gücü’nün son dönemdeki faaliyetlerinin "barışı korumaktan" ziyade "Rum tarafına kalkan olmaya" dönüştüğünü iddia etti. Vakıf Başkanı Aziz Gülbahar, özellikle Çayhan Düzü ve Pile Köyü çevresinde yaşanan skandalları bir bir sıraladı.
Skandallar Zinciri: Yunan Bayrakları ve Rum Askerleri
Gülbahar, BMBG'nin Pile bölgesinde asılan Yunan bayraklarını Türk makamları uyarana kadar "görmezden geldiğini", köye girmesi yasak olan Rum polis ve askerlerine ise "hata yapmışlar" diyerek avukatlık yaptığını vurguladı.
"BM Komuta Kademesi RMMO Kışlasında Ne Yapıyordu?"
En dikkat çekici iddia ise 23 Nisan’da yaşanan Aziz Yorgo günü etkinliklerine dair oldu. Gülbahar, Türk tarafına yönelik ağır tehditlerin savrulduğu ve silahların sergilendiği RMMO kışlasındaki törende, BM komuta kademesinin başköşede yer almasını "kabul edilemez" olarak nitelendirdi.
Son Uyarı:
Gülbahar, BM Barış Gücü’nün KKTC’nin egemenliğine saygı duyması gerektiğini hatırlatarak, "Barış Gücü tarafsız olması gerekirken Rum tarafının vekil gücü olmaya mı karar verdi? Bu anormal ilişkileri takibe aldık, normalleşmezse tepkimiz sertleşecek" dedi.




