Lansmana, Başbakan Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı ve Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, THY ve AJet Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, KKTC’deki turizm birliklerinin başkanları ve geniş bir basın ekibi katıldı.

Etkinlik, lansman basın toplantısı ile başladı. Toplantıda Başbakan Ünal Üstel ve Bakan Fikri Ataoğlu, basının sorularını yanıtladı.

Tüp Gazda Fiyat Sabit, Dağıtımda İndirim Başladı Tüp Gazda Fiyat Sabit, Dağıtımda İndirim Başladı

Başbakan Üstel, yaptığı konuşmada Rum yönetiminin, Güney’den Kuzey’e geçen turistlere yönelik baskılarını arttırdığını belirterek, “Rum tarafı, turistlerin Kuzey’de konaklamamaları için teşvikler sunuyor, tur operatörlerine baskı yapıyor ve turistleri izliyor. Buna rağmen birçok turist zorluklarla da olsa kuzeye geçmeye devam ediyor. Ancak gelinen noktada bıçak kemiğe dayandı; sektör ciddi tehdit altında” dedi.

Üstel, Türk Hava Yolları ve AJet’in sefer sayılarını artırarak büyük fedakârlık yaptığını ve yalnızca bu iki havayolu şirketinin ayda yaklaşık 600 sefer düzenlediğini vurguladı.

Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu ise, uzun süredir gündemde olan uçak bileti fiyatlarına ilişkin yeni düzenlemelerle birlikte, uygun fiyatlı seferlerin devreye alınmasının ulaşımı cazip hale getirdiğini ve yolcu sayısında ciddi artış beklediklerini söyledi.

Ataoğlu, ilk etapta 8 milyon yolcu hedefinin gerçekçi olmadığını, 2026 yılı için iki yönlü toplamda 6 milyon yolcuya ulaşmayı amaçladıklarını belirtti. 2025 yılı için ise hedeflerinin 4 milyon yolcu olduğunu açıkladı. Ataoğlu, “ADA Kıbrıs kampanyası sayesinde 2024 ve 2025 yıllarında Türkiye’den gelişlerde önemli bir yükseliş yaşandı. Şimdi sıra, başta İngiltere olmak üzere Avrupa pazarında” dedi.