Düzenleme kapsamında yurt dışından elde edilen kazançlara 20 yıla kadar gelir vergisi istisnası getirilmesi öngörülüyor.

Berber Koltuğunda Hayatını Şokunu Yaşadı!
Berber Koltuğunda Hayatını Şokunu Yaşadı!
İçeriği Görüntüle

Teklife göre son 3 yılda Türkiye’de yerleşik olmayan ve vergi mükellefiyeti bulunmayan gerçek kişilerin yurt dışından elde ettiği belirli kazanç ve iratlar gelir vergisinden muaf tutulacak. Bu gelirler için ayrıca beyanname verilmeyecek.

Düzenleme; ihracat teşvikleri, transit ticaret avantajları, teknogirişim destekleri ve İstanbul Finans Merkezi’ne yönelik vergi kolaylıklarını da içeriyor.

Kamu alacaklarında yapılandırma süresi 72 aya çıkarılırken, imalatçı ihracatçılar için kurumlar vergisi oranı yüzde 9 olarak belirlendi. Varlık barışı uygulamasının süresi ise 2027 yılına kadar uzatıldı.

Teklifin TBMM Genel Kurulu’nda da kabul edilmesi halinde yeni vergi ve teşvik düzenlemeleri yürürlüğe girecek.