Özcenk yaptığı paylaşımda, sorunun önceki VYK döneminde mali tedbir alınmaması değil, mevcut rektörlük yönetiminin benimsediği “dayatmacı, dışlayıcı ve kurumsal uyumu zedeleyen yönetim anlayışı” olduğunu ifade etti.

Kathimerini: Mekke Ortak Savunma Anlaşması Atina’da Rahatsızlık Yarattı
Kathimerini: Mekke Ortak Savunma Anlaşması Atina’da Rahatsızlık Yarattı
İçeriği Görüntüle

Şemi Bora’nın açıklamalarında yer alan “yetki karmaşası”, “kurumsal süreçlerin sağlıklı işletilememesi”, “ortak akıl yerine ben yaparım olur anlayışı”, “eleştiriye kapalı yönetim tarzı” ve “üniversite içinde oluşan ciddi huzursuzluk” gibi unsurların, kendi görev süreleri boyunca dikkat çektikleri gerçeklerin teyidi olduğunu belirten Özcenk, DAÜ’nün ihtiyaç duyduğu yönetim anlayışının uzlaşı ve kurumsal akıl temelinde şekillenmesi gerektiğini kaydetti.

Özcenk açıklamasında, “Doğu Akdeniz Üniversitesi kişisel hesapların değil; liyakatin, hukukun ve kurumsal ciddiyetin yönetmesi gereken çok değerli bir devlet kurumudur” ifadelerine de yer verdi.