Limasol’da Yangınlara Karşı Halk Ayakta: Bu Akşam Protesto Bekleniyor
Limasol’da onlarca köyü etkileyen geniş çaplı yangınların ardından halkın öfkesi büyüyor. Yangınlara karşı duyulan tepki, bu akşam yapılması planlanan geniş katılımlı bir protesto eylemiyle sokaklara taşınıyor.
Politis gazetesinin aktardığına göre, sosyal medya üzerinden örgütlenen eylem herhangi bir siyasi parti, dernek ya da örgüt tarafından organize edilmedi. Buna rağmen, son yılların en büyük protesto gösterilerinden biri olması bekleniyor.
Sosyal medyada yayılan bilgilere göre, aynı noktada yarım saat arayla iki ayrı eylem düzenlenecek. Şu ana kadar resmi makamlar tarafından herhangi bir tepki gelmezken, polisin eyleme karşı nasıl bir tutum sergileyeceği merak konusu.
Öte yandan, birkaç hafta önce yürürlüğe giren ve eylem ile gösterilere belirli koşullar getiren yeni yasa düzenlemesinin bugünkü protestoya etkisi de kamuoyunun dikkatle izlediği bir diğer başlık.