Lefkoşa’da Otel Odasında Yasaklı Madde Bulundu: O.A.’ya 3 Gün Tutukluluk
Lefkoşa Surlariçi’nde faaliyet gösteren bir otelde, mahkeme emriyle gerçekleştirilen aramada yasaklı madde olduğuna inanılan madde ve çeşitli emareler bulundu. Olayla bağlantılı O.A.’nın soruşturma kapsamında 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına karar verildi.
Lefkoşa Surlariçi’nde bulunan bir otelde gerçekleştirilen polis operasyonunun ardından O.A. tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.
Mahkemede soruşturmayla ilgili bulguları aktaran polis memuru Enis Sabit, 14 Ağustos 2026 tarihinde saat 17.00 sıralarında mahkemeden alınan arama emri doğrultusunda zanlının kaldığı otel odasında arama gerçekleştirildiğini söyledi.
ODADA ÇEŞİTLİ EMARALER BULUNDU
Polis, odadaki dolap çekmecesinde bulunan bir çanta içerisinde Hintkeneviri türü yasaklı madde olduğuna inanılan yaklaşık 4 gram madde ile 3 parça folyonun tespit edilerek emare olarak alındığını belirtti.
Odadaki kül tablasında da yasaklı maddeyle bağlantılı olduğu değerlendirilen çeşitli materyallerin bulunduğu ve inceleme amacıyla muhafaza altına alındığı mahkemeye aktarıldı.
Polis, zanlının olayla ilgili ifade verdiğini, söz konusu ifadenin doğrulanmasına yönelik araştırmanın sürdüğünü ve ele geçirilen emarelerin analiz için gönderileceğini kaydetti.
Soruşturmanın henüz tamamlanmadığını belirten polis, O.A.’nın 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkemede sunulan olguları değerlendiren Kıdemli Yargıç Şerife Kâtip, soruşturmanın devam etmesi amacıyla O.A.’nın 3 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.
#Lefkoşa #YasaklıMadde #Polis #Mahkeme #KKTC




