KKTC’DE UYUŞTURUCU OPERASYONLARI: 3 KİŞİ TUTUKLANDI!
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde polis ekipleri tarafından Girne, Lefkoşa ve Gazimağusa’da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında 3 kişi tutuklandı. Operasyonlarda yaklaşık 3,5 kilo Hint keneviri, 5 gram metamfetamin ve sentetik cannabinoid türü uyuşturucu içerdiğinden şüphelenilen maddeler ele geçirildi.
“KESİK HAT” OPERASYONUNDA 3,5 KİLO UYUŞTURUCU
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri, 3 Kasım 2026 tarihinde Girne ve Lefkoşa’da “Kesik Hat” adı verilen operasyon düzenledi.
Operasyon kapsamında 34 yaşındaki H.T.H.A.’nın üzerinde ve kaldığı evde gerçekleştirilen aramalarda, toplam 3,5 kilogram ağırlığında Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ele geçirildi.
Aramalarda ayrıca üzerlerinde uyuşturucu kalıntısı bulunduğundan şüphelenilen 5 hassas terazi tespit edilerek emare olarak alındı.
Polis, olayla bağlantılı olduğu belirlenen 47 yaşındaki V.B. ile H.T.H.A.’yı tutukladı.
GAZİMAĞUSA’DA METAMFETAMİN VE SENTETİK UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ
Aynı gün Gazimağusa’da da uyuşturucuya yönelik ayrı bir operasyon gerçekleştirildi.
Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şube Amirliği ekipleri, 34 yaşındaki A.A.’nın kaldığı evde arama yaptı.
Aramada yaklaşık 5 gram metamfetamin türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile sentetik cannabinoid içerdiğinden şüphelenilen 18 kâğıt parçası bulundu.
Polis, evde ayrıca bir hassas terazi, makas ve 2 cam pipoyu da emare olarak aldı.
A.A. olay yerinde tutuklanarak hakkında yasal işlem başlatıldı.
ÜÇ BÖLGEDE 3 TUTUKLAMA
Girne ve Lefkoşa’da düzenlenen “Kesik Hat” operasyonunda 2, Gazimağusa’daki ayrı operasyonda ise 1 kişi olmak üzere toplam 3 zanlı tutuklandı.
Ele geçirilen maddeler ve diğer emarelerle ilgili incelemeler sürerken, polis her iki olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.
#KKTC #Girne #Lefkoşa #Gazimağusa #UyuşturucuOperasyonu #Narkotik




