Girne Limanı’nda Kaçak Geçiş Skandalı: TIR Dorsesinde Havasızlıktan Ölen Kaçak, Hastane Önüne Bırakıldı
Girne’de insan kaçakçılığına dair büyük bir skandal ortaya çıktı. Türkiye’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne TIR dorsesi içinde yasa dışı yollarla getirilen bir kişi, yolculuk sırasında havasızlıktan yaşamını yitirdi. Kaçak geçişi organize eden kişiler, dorsenin gizli bölmesini açtıklarında şahsın öldüğünü fark etti. Panikleyen zanlılar, cesedi Girne’deki özel bir hastanenin önüne bırakıp olay yerinden uzaklaştı.
Polis Hızla Müdahale Etti
Girne Polis Müdürlüğü, ihbar üzerine başlattığı operasyonla olayda kullanılan aracı kısa sürede tespit etti. GPS takibiyle ulaşılan zanlı Emrah Özdemir, geçmişte birçok suça karışmış bir isim olarak dikkat çekiyor. Özdemir’in işbirlikçisi Cihangir Kulaksız da aynı gece düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.
Zanlıların Suç Geçmişi Kabartıcı
Emrah Özdemir’in daha önce uyuşturucu temini, cezaevine telefon sokma, hırsızlık, trafik kazası ve insan kaçakçılığı gibi suçlara karıştığı biliniyor. Bu olayla birlikte hakkında “adam öldürme” suçlaması da gündeme geldi.
Sistem Tartışılıyor
Olay, yalnızca kaçakçılığı değil, sınır güvenliği ve gümrük denetimlerinin yetersizliğini de gündeme taşıdı. TIR dorsesinde bir insanın ölerek ülkeye girebilmesi, kamuoyunda “Hudut namustur” ilkesinin ne kadar ihmal edildiğini sorgulattı.
Soruşturma Devam Ediyor
Polis, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor. Zanlıların Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılması beklenirken, olayın arkasında başka isimlerin olup olmadığı araştırılıyor.