Mahkemede olguları aktaran polis memuru Ali Yeşildal, 27 Ekim’de Göçmenköy’de bulunan ikametgahta yapılan aramada, zanlının yatak odasında satışa hazır 41 ayrı pakette toplam 38 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Ayrıca, hassas terazi, paketleme için kullanılan makas ve jelatinler ile uyuşturucu satışından elde edildiğine inanılan 30 bin TL, 340 sterlin, 330 euro ve 380 dolar para ele geçirildi.
Polis, zanlı Igbınosun’un ifadesinde 22 Ekim’de Lefkoşa’da bir konum üzerinden 135 gram kenevir satın aldığını, bunu satışa hazır şekilde paketlediğini ve 105 gramını bin TL karşılığında sattığını itiraf ettiğini açıkladı.
Zanlının ülkede öğrenci statüsünde bulunduğu ancak yeni dönem için kayıt harcını yatırmadığı, paraya ihtiyacı olduğu için uyuşturucu satışına yöneldiğini söylediği mahkemede belirtildi.
Polis, zanlının serbest kalması halinde aynı suçları işlemeye devam etme ihtimalinin yüksek olduğunu vurgulayarak tutuklu yargılanmasını talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Şevket Gazi, zanlının 45 günü aşmayacak şekilde cezaevine gönderilmesine emir verdi.





