Komite Başkanı Yasemi Öztürk, Türkiye ile imzalanan fiber optik altyapı iş birliği protokolüne ilişkin raporu Genel Kurul’da okudu. Ardından söz alan Komite Başkan Vekili Ongun Talat, paydaşlarla yapılan toplantıların sürdüğünü belirterek, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın komitede ek protokole ilişkin söz verdiğini savundu.

Arıklı ise yerinden söz alarak bu iddiayı reddetti. Tartışmaya Meclis Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe de katılarak Meclis’in daha ciddi çalışması gerektiğini ifade etti.

Zonguldak’ta maden ocağında acı son: 2 işçi hayatını kaybetti
Zonguldak’ta maden ocağında acı son: 2 işçi hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

Daha sonra kürsüye çıkan Erkut Şahali, Başbakan Ünal Üstel’in “UBP’nin elleri temizdir” sözlerine yanıt verdi. Şahali, “’Biz temiziz’ demekle temiz olunmaz. Hepiniz birlikte hareket ettiğiniz sürece Ünal Bey kadar temizsiniz… Daha fazla değil” ifadelerini kullandı.

Fiber optik altyapının geliştirilmesinin önemine değinen Şahali, ancak sürecin şeffaf yürütülmesi gerektiğini savundu. İhaleye çıkılmamasını eleştiren Şahali, kamu kaynaklarının korunması için açık ve şeffaf ihale mekanizmalarının şart olduğunu belirtti.

Şahali ayrıca su temin projesine de değinerek, Türkiye’den gelen suyun teslim alındıktan sonra belediyeler aracılığıyla dağıtıldığını ve bedelinin Türkiye Cumhuriyeti Devlet Su İşleri’ne ödendiğini söyledi. Türkiye ile ilişkilere karşı olmadıklarını vurgulayan Şahali, eleştirilerinin hükümetin yönetim anlayışına yönelik olduğunu ifade etti.