FRANSA’DA FIRTINA SONRASI 59 BİN HANE HÂLÂ ELEKTRİKSİZ

İnşaat Alanında 250 Kiloluk Patlamamış Bomba Bulundu
İnşaat Alanında 250 Kiloluk Patlamamış Bomba Bulundu
İçeriği Görüntüle

Fransa’da etkili olan Austen ve Boelo fırtınalarının ardından Normandiya ve Bretonya bölgelerinde yaklaşık 59 bin haneye henüz elektrik verilemedi.

Elektrik dağıtım şirketi Enedis’in açıklamasına göre, fırtınaların enerji altyapısında yol açtığı hasarın giderilmesi için yaklaşık 2 bin 600 personel sahada çalışmalarını sürdürüyor.

Austen Fırtınası’nın en şiddetli olduğu dönemde Fransa genelinde yaklaşık 288 bin hanede elektrik kesintisi yaşanmıştı.

23 Ekim’de fırtına nedeniyle 23 vilayette turuncu alarm ilan edilirken, özellikle Ile-de-France, Normandiya, Bretonya ve Hauts-de-France bölgelerinde ulaşımda ciddi aksamalar meydana geldi.

Fırtına, Fransa ile İngiltere arasındaki deniz ulaşımını da olumsuz etkilerken, bazı demir yolu seferlerinde gecikme ve iptaller yaşandı.

Morbihan bölgesinde elektrik altyapısının zarar görmesi sonucu dört ayrı noktada yangın çıktığı, Finistere’de ise fırtınayla bağlantılı kazalarda üç kişinin hafif yaralandığı bildirildi.

Yetkililer, hasar gören enerji hatlarının onarılması ve elektrik kesintilerinin tamamen sona erdirilmesi için çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

#Fransa #Fırtına #ElektrikKesintisi #Austen #Boelo #Avrupa