A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2026 Voleybol Milletler Ligi’nin Ankara’da oynanan 2. etap ikinci maçında Fransa’yı 3-0 mağlup etti.

Milliler, karşılaşmayı 25-17, 25-23 ve 25-20’lik setlerle kazanarak Ankara etabında 2’de 2 yaptı. Ay-yıldızlı ekip, bu sonuçla turnuvadaki 4. galibiyetini elde etti.

Türkiye–Paraguay Maçını Ivan Barton Yönetecek
Türkiye–Paraguay Maçını Ivan Barton Yönetecek
İçeriği Görüntüle

Mücadeleye etkili başlayan Türkiye, ilk sette Melissa Vargas’ın hücumdaki üstün performansıyla kontrolü eline aldı ve seti 25-17 kazandı. İkinci sette Fransa zaman zaman oyuna ortak olsa da, son bölümde servis ve hücumda hata yapmayan milliler seti 25-23 tamamladı.

Üçüncü sete Fransa iyi başlasa da Türkiye kısa sürede toparlandı. Vargas ve Jack-Kısal’ın etkili oyunuyla üstünlüğü yeniden alan A Milli Takım, seti 25-20, maçı da 3-0 kazanmayı başardı.

Karşılaşmanın en dikkat çeken ismi, 22 sayı üreten Melissa Vargas oldu.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Türkiye etabındaki üçüncü maçında cumartesi günü Almanya ile karşı karşıya gelecek.