GAÜ İletişim Fakültesi’nde 2025–2026 Akademik Yılı’nda da “Türk Sineması” dersini vermeye devam eden sanatçı, dönemin ilk dersi öncesinde Denizcilik Yüksekokulu’ndaki özel buluşmada öğrencilerle sohbet etti.

Etkinliğe, Yüksekokul Müdürü ve Lojistik-Ulaştırma Bölüm Başkanı Uzak Yol Kaptanı Dr. Bayram Ali Tavlayan, Güverte Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Eşref Bodur ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neriman Saygılı da katıldı.

İstanbul'da ebevynlere kentsel dönüşüm semineri
İstanbul'da ebevynlere kentsel dönüşüm semineri
İçeriği Görüntüle

Dr. Tavlayan, filmin Deniz Harp Okulu Heybeliada Yerleşkesi’nde çekildiği dönemde öğrenci olduğunu belirterek, “O filmi izlerken o günleri yeniden hatırladım, Ediz Hun’u aramızda görmek bizim için büyük bir mutluluk” dedi.

Hun ise öğrencilerle paylaştığı sohbetinde, hem sinemadan hem de denizcilikten kesitler sunarak gençlere başarı dileklerini iletti.

“Hıçkırık” filmi hakkında
1965 yapımı, Orhan Aksoy’un yönettiği “Hıçkırık”, Kerime Nadir’in 1936 tarihli romanından uyarlanmıştır. Filmin başrollerini Ediz Hun, Hülya Koçyiğit ve Kartal Tibet paylaşmıştır.