9–13 Aralık 2025 tarihleri arasında yeni belediye hizmet binasında gerçekleştirilecek sergi, sanat aracılığıyla barış idealini öne çıkarmayı, şiddetin her türüne karşı toplumsal farkındalık yaratmayı ve birlikte yaşama kültürünü güçlendirmeyi amaçlıyor.
Projenin ana söylemi olan “Şiddetin hiçbir bahanesi yoktur.” cümlesi, serginin hem tematik çerçevesini hem de topluma verilen temel mesajı oluşturuyor. Sergi, sanatın toplum üzerindeki dönüştürücü etkisine dikkat çekerek barış, umut, dayanışma ve empati kavramlarını izleyiciyle buluşturuyor.
Küratörlüğünü Eda Aner’in üstlendiği projede, farklı üsluplarıyla tanınan uluslararası kadın sanatçılardan oluşan geniş bir sanatçı grubu yer alıyor. Sergide eserleri bulunan sanatçılar:
Zerrin Çiğdemli Aner, Cahide Topaloğlu, İpek Altun, Dr. Gülsün Karadayı, Sıdıka Füsun Tolunay, Sevin Akış, Gülser Panço, Cahide Topaloğlu ve İpek Denizli, Dr. Tülay Güzeldere, Fevziye Özmen, Nesrin Anı, Dudu Kılınç Cumaoğulları, Emine Kılıç, Dr. Maliheh Zarghami.
Eserler; barış, şiddetsiz yaşam kültürü, toplumsal empati, dayanışma ve umut temalarını işleyerek izleyiciyi düşünmeye, sorgulamaya ve dönüşüme katkı sunmaya davet ediyor.
Girne Belediyesi’nin ana sponsorluğunda hazırlanan sergi, Yeni Girne Belediyesi Kültür Salonu’nda yarın saat 17.00’de açılış kokteyli ile kapılarını açacak. Halka açık etkinlik 12 Aralık’a kadar ziyaret edilebilecek.




