MİNE OKUR’UN “ARKAİK SEZGİ” SERGİSİ ANKARA’DA SANATSEVERLERLE BULUŞTU
Sanatçı Mine Okur’un “Arkaik Sezgi” adlı baskı resim sergisi, Ankara’daki Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde ziyarete açıldı.
Serginin açılışı, Girne açıklarında yaşanan deniz faciasında hayatını kaybedenler anılarak başladı. Yaşanan acı nedeniyle programın müziksiz ve sade şekilde gerçekleştirildiği belirtildi.
Serginin küratörü Ayhatun Ateşin, çalışmanın Kıbrıs’ın arkaik kültürel mirasına yönelik uzun yıllara dayanan araştırmaların sanatsal bir yansıması olduğunu ifade etti. Mine Okur’un arkaik figürleri çağdaş bir sanat diliyle yeniden yorumladığı vurgulandı.
Açılış programına KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu ile Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Müzeler Daire Başkanı Serkan Gedük de katılarak kısa konuşmalar yaptı.
“Arkaik Sezgi” sergisi; Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile KKTC Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’nın katkıları, Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Alashia Terracotta Sanat Topluluğu’nun iş birliğiyle gerçekleştirildi.
#MineOkur #ArkaikSezgi #Ankara #Sanat #AnadoluMedeniyetleriMüzesi




