Devlet Bahçeli'den açıklama
Devlet Bahçeli'den açıklama
İçeriği Görüntüle

Antalya Emniyet Müdürü İlker Arslan’a Gözaltı Kararı: Rüşvet ve Dolandırıcılık İddiaları
Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında Antalya Emniyet Müdürü İlker Arslan hakkında gözaltı kararı verildi. İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Arslan, “rüşvet almaya aracılık etmek, nitelikli dolandırıcılık ve haksız mal edinme” suçlamalarıyla karşı karşıya.
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla yürütülen soruşturmada, Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tutuklanmasının ardından yeni ifadeler doğrultusunda Arslan’ın adı da dosyaya girdi. İddialara göre, Arslan’ın bir iş insanı ile çıkar ilişkisine girdiği ve eşi üzerinden maaş adı altında ödeme aldığı belirlendi. Eşinin, söz konusu işadamına ait şirkette SGK kaydının bulunduğu da tespit edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu tarafından görevden uzaklaştırılan Arslan’ın Ankara’da olduğu bilgisine ulaşıldı. Aynı soruşturma kapsamında işadamı Fazlı A. hakkında da gözaltı kararı verildi.
Öte yandan, İlker Arslan’ın şahsi aracının Niğde otoyolunda yüksek hızda ilerlediği tespit edildi. Aracın durdurulmasının ardından Arslan’ın kardeşi gözaltına alındı. Kardeşinin, suçluyu kayırma suçlamasıyla işlem gördüğü bildirildi.
Kimdir İlker Arslan?
1994 yılında Polis Akademisi’nden mezun olan Arslan, Ankara, Siirt ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nde çeşitli görevlerde bulundu. 2016–2021 yılları arasında Tanık Koruma Daire Başkanı olarak görev yaptı. Ardından Üsküp Büyükelçiliği’nde İçişleri Müşaviri olarak görev aldı. 2024 yılında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Antalya Emniyet Müdürü olarak atanmıştı.