İMO’dan Özel Gereksinimli Öğrencilerin Eğitim Ortamlarına Destek

KTMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), özel gereksinimli öğrencilerin eğitim gördüğü okullardaki fiziki koşulların daha güvenli, erişilebilir ve kullanışlı hale getirilmesine yönelik çalışmalara katkı sağlayacağını açıkladı. Belirlenen okullarda yapılacak düzenlemeler için protokolün kısa sürede imzalanması hedefleniyor.

Serdaroğlu: Okullarda Çalışacak Personelin Geçmişi Mutlaka Araştırılmalı
Serdaroğlu: Okullarda Çalışacak Personelin Geçmişi Mutlaka Araştırılmalı
İçeriği Görüntüle

KTMMOB İnşaat Mühendisleri Odası, özel gereksinimli öğrencilerin eğitim ortamlarının iyileştirilmesine yönelik yürütülen çalışmalara sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde destek veriyor.

İMO’dan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’ın eşi Nilden Bektaş Erhürman’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı’nda konuyla ilgili bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya İMO adına Genel Sekreter Hüsnü Coşan, Sayman Ayşe Pekrioğlu Balkıs ile Yönetim Kurulu üyeleri Buğra Ebedenölmez ve Ali Özsoy katıldı.

Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürü Gülşen Hocanın, Cumhurbaşkanı Özel Gereksinimli Bireyler Danışmanı Dr. Günay Kibrit, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Hizmetler ve Sosyal Politikalar Danışmanı Aydan Başkurt ile Cumhurbaşkanı Eğitim Danışmanı Doç. Dr. Melahat Arıklı da toplantıda yer aldı.

ACİL DÜZENLEME GEREKEN OKULLAR ELE ALINDI

Toplantıda, daha önce belirlenen ve fiziki açıdan acil düzenlemeye ihtiyaç duyduğu değerlendirilen okullarda gerçekleştirilen incelemeler sonucunda hazırlanan raporlar görüşüldü.

Özel gereksinimli öğrencilerin kullandığı eğitim alanlarının daha güvenli, erişilebilir ve işlevsel hale getirilmesi için yapılması gereken çalışmalar ve izlenecek yol haritası değerlendirildi.

PROTOKOL İÇİN GÖRÜŞ BİRLİĞİ

Tarafların, çalışmaların uygulamaya geçirilmesini sağlayacak protokolün en kısa sürede imzalanması ve belirlenen okullardaki düzenlemelere gecikmeden başlanması konusunda görüş birliğine vardığı bildirildi.

İnşaat Mühendisleri Odası, Cumhurbaşkanlığı tarafından yürütülen çalışmaları olumlu karşıladığını belirterek, toplum yararına gerçekleştirilecek projelere mesleki katkı sağlamaya devam edeceğini ifade etti.

#İnşaatMühendisleriOdası #ÖzelGereksinimliÖğrenciler #Eğitim #Erişilebilirlik #KKTC