2026 FIFA Dünya Kupası'ndaki gururumuz A Millî Futbol Takımı, D Grubu'ndaki ikinci sınavında Paraguay’a diş geçiremedi. San Jose kentindeki San Francisco Bay Area Stadı'nda oynanan ve büyük bir heyecana sahne olan mücadele, Güney Amerika temsilcisinin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.
Maça Şok Golle Başladık
Karşılaşmaya oldukça şanssız bir başlangıç yapan Ay-Yıldızlılar, henüz 2. dakikada Galarza’nın attığı gole engel olamadı ve yenik duruma düştü. Erken gelen golün ardından millilerimiz baskısını artırsa da aradığı beraberlik golünü bir türlü bulamadı.
89. Dakikada Nefesler Tutuldu: İnanılmaz Gol Kaçtı!
Maçın son bölümlerinde baskısını iyice artıran A Millî Takımımız, 89. dakikada gole çok yaklaştı. Sağ kanattan gelişen organize atakta Barış Alper Yılmaz’ın içeri çevirdiği topa Can Uzun sert vurdu, ancak kaleci gole izin vermedi. Dönen topu takip eden Deniz Gül’ün tamamlamak istediği şut ise direğin hemen yanından dışarı giderek yan ağlarda kaldı. Bu pozisyonun ardından tribünler ve ekran başındakiler büyük üzüntü yaşadı.
Tribünlerde Muhteşem Atmosfer: 68 Bin Seyirci!
Amerika'da yaşayan gurbetçilerimiz ve futbolseverler millileri yalnız bırakmadı. Türkiye - Paraguay karşılaşmasını tam 68 bin 827 biletli seyirci tribünden takip ederek San Jose'de adeta bir iç saha atmosferi yarattı.
Gruptan Çıkma Şansını Kaybettik
Bu sonuçla birlikte grupta henüz puanla tanışamayan Ay-Yıldızlı ekibimiz, Dünya Kupası'na grup aşamasında veda etmeyi garantiledi. Paraguay ise gruptan çıkma umutlarını son haftadaki Avustralya maçına taşıdı.
Kapanış Maçı ABD ile
Turnuvaya erken veda eden millilerimiz, prestij mücadelesi için grubun son maçında ev sahibi ABD ile karşı karşıya gelecek.
D Grubu Gelecek Maç Programı (26 Haziran Cuma):
-
05.00: ABD - Türkiye
-
05.00: Paraguay - Avustralya
#BizimÇocuklar #MillîTakım #DünyaKupası2026 #TürkiyeParaguay #FIFAWorldCup #AmilliTakım #FutbolHaberleri #KırmızıBeyaz #DünyaKupası #SonDakikaSpor




