Yağışlı Hava Geliyor: Dört Gün Boyunca Sağanak Bekleniyor
Yağışlı Hava Geliyor: Dört Gün Boyunca Sağanak Bekleniyor
İçeriği Görüntüle

Devlet Üretme Çiftlikleri Dairesi bünyesindeki Tohum Temizleme Selektörü yeniden faaliyete alınırken, üreticilere sunulacak hizmetin kilogram başına 3,50 TL ücretle gerçekleştirileceği duyuruldu.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Devlet Üretme Çiftlikleri Dairesi bünyesinde yer alan Tohum Temizleme Selektörü üreticilerin kullanımına açıldı.

Uygulamayla, üreticilerin ellerinde bulunan tohumların temizlenerek ekime daha uygun hale getirilmesi ve yeni üretim dönemine daha kaliteli tohumlarla hazırlanmasına destek olunması amaçlanıyor.

HİZMET BEDELİ KİLOGRAM BAŞINA 3,50 TL

Bakanlık tarafından yapılan bilgilendirmede, tohum temizleme işlemi için kilogram başına 3,50 TL hizmet bedeli uygulanacağı belirtildi.

Selektör hizmetinden yararlanmak isteyen üreticilerin, başvuru ve işlemlerle ilgili ayrıntılar için Devlet Üretme Çiftlikleri Dairesi ile iletişime geçebileceği kaydedildi.