Meteoroloji Dairesi verilerine göre, söz konusu tarihler arasında en fazla yağış Selvitepe’de metrekareye 116,0 kilogram olarak kaydedilmiştir. Bunu Kozanköy 67,7 kilogram, Alsancak 66,0 kilogram, Boğaz 50,4 kilogram, Salamis 42,2 kilogram, İskele 41,5 kilogram, Çamlıbel 40,2 kilogram, Kalkanlı 40,1 kilogram, Taşpınar 37,7 kilogram ve Sandallar 37,4 kilogram ile izlemiştir.
Yağışlar nedeniyle önceden su toplamış olan göletlerde su seviyeleri yükselmiş, temizlenen dere yatakları ve akarlar yoğun yağışları sorunsuz şekilde taşımıştır. Bazı bölgelerde yaşanan kısa süreli taşmalar ise yerel yönetimler, sivil savunma ve Su İşleri Dairesi ekipleri tarafından yapılan müdahalelerle bertaraf edilmiştir. Su seviyesi taşma gösteren göletler kontrol altında tutulmakta ve sürekli gözlem altındadır.
Şu ana kadar zamanında yapılan çalışmalar sayesinde herhangi bir olumsuz durum bildirilmemiştir. Bakanlığımıza bağlı ekipler her zaman olduğu gibi görev başındadır. Zararsız ve bereketli olmasını temenni ettiğimiz bu yağışlarda, zarar bildirimi yapan üreticilerimiz için de Bakanlığımız gerekli çalışmaları yürütmektedir.
Üreticilerimizden ve vatandaşlarımızdan temkinli olmaları rica olunur.




