Ayrım Duvarı olarak da bilinen “Utanç Duvarı”nın kuzey kısmında, İsrail tarafında kalan yerleşim bölgeleri yakınında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 İsrailli hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.
İsrail ordusu, bölgede birden fazla silahlı saldırı ihbarı alınmasının ardından Salit ve Tzur Yitzhak bölgelerine asker sevk edildiğini açıkladı. Yapılan ilk açıklamada saldırıyı gerçekleştiren kişilerden birinin vurularak öldürüldüğü, ikinci şüphelinin ise yaralı halde kaçtığı iddia edildi.
İsrail basını daha sonra ikinci şüphelinin yakalandığını öne sürerken, İsrail polisi saldırının İsrail vatandaşı bir kişi tarafından gerçekleştirildiğini duyurdu. Polis, saldırganın öldürüldüğünü ve bölgede araştırmaların sürdüğünü bildirdi.
Saldırının ardından İsrail polisinin, “48 Arapları” olarak bilinen İsrail vatandaşı Filistinlilerin yaşadığı Taybe kentine baskın düzenlediği belirtildi.
İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, olayda 35 yaşlarında bir erkeğin hayatını kaybettiğini, 5 yaralının ise hastaneye kaldırıldığını açıkladı. Yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu bildirildi.
İsrail basınında yer alan haberlere göre, saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen kişinin Taybe kentinden Ömer Yasin isimli İsrail vatandaşı Filistinli olduğu ileri sürüldü.
İsrail Başbakanlık Ofisi ise Başbakan Binyamin Netanyahu’nun olayla ilgili acil güvenlik toplantısı yaptığını ve gelişmeleri yakından takip ettiğini açıkladı.
#İsrail #Kudüs #UtançDuvarı #SilahlıSaldırı #Taybe #Ortadoğu #Güvenlik #Filistin #Netanyahu #Haber




