Üstel: “Yeni Beş Yılda İstikrar ve İcraatla Yola Devam Edeceğiz”
UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, milletvekilliği aday adaylığı sıralama kura çekiminde yaptığı konuşmada, hükümetin icraatlarını değerlendirerek yeni döneme ilişkin hedeflerini anlattı. Üstel, önümüzdeki beş yıllık dönemde istikrarı koruyarak yatırımları ve projeleri sürdürmeyi hedeflediklerini söyledi.
UBP’nin geçmişten bugüne hayata geçirilen büyük projelerde önemli rol üstlendiğini savunan Üstel, önceki genel başkanlardan devraldıkları hizmet anlayışını yeni yatırımlarla devam ettirdiklerini ifade etti.
Üçlü koalisyon hükümeti dönemindeki çalışmalara da değinen Üstel, Cumhuriyet Meclisi’nden 369 yasa geçirildiğini belirterek hükümet programındaki hedeflerin gerçekleştirildiğini savundu. Ortaya çıkan icraatlarda milletvekilleri, bakanlar ve parti kadrolarının ortak emeği bulunduğunu kaydetti.
Genel ve yerel seçimlerin birlikte yapılmasını istemelerinin nedenini mevcut istikrarın korunması olarak açıklayan Üstel, seçimlerin ardından beş yıllık kesintisiz bir çalışma dönemi hedeflediklerini söyledi. Gençler ve kadınlara yönelik projelerin yanı sıra yeni yatırımlara ağırlık vereceklerini ifade etti.
Parti içindeki adaylık yarışına da değinen Üstel, aday adaylarına birlik ve karşılıklı saygı çağrısında bulundu. UBP’nin milletvekili adayları ile listedeki sıralamalarının 24 Ekim’de parti üyelerinin katılacağı seçimle belirlenmesi, ardından 6 Aralık genel seçimine yönelik çalışmaların sürdürülmesi planlanıyor.
Üstel, konuşmasını “Durmak yok, yola devam” mesajıyla tamamladı.


#ÜnalÜstel #UBP #6Aralık #24Ekim #KKTC #Seçim2026




