ÜSTEL: 6 ARALIK’TAN SONRA DA BİRİNCİ PARTİ OLUP HÜKÜMETİ KURACAĞIZ
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, partisinin milletvekili aday belirleme ve sıralama seçimi sırasında yaptığı açıklamada, 6 Aralık seçimlerinin ardından UBP’nin yeniden birinci parti olacağına ve hükümeti kuracağına inandığını söyledi.
Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen parti içi seçim sürecini değerlendiren Üstel, hükümetin yaklaşık beş yıllık görev döneminde altyapı, reform, yasa ve projeler konusunda çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade etti.
Genel seçimlerle yerel seçimlerin 6 Aralık’ta birlikte yapılacağını hatırlatan Üstel, bunun ülkede yeni ve istikrarlı bir dönemin başlangıcı olmasını hedeflediklerini belirtti.
UBP’DE ELEKTRONİK OYLAMA DÖNEMİ
Partinin 23 bin 462 kayıtlı üyesi bulunduğunu belirten Üstel, aday sıralama seçiminde ilk kez elektronik oylama sisteminin kullanıldığını söyledi.
Yeni sistemle geçmişte yaşanan uzun kuyrukların ve oy kullanma sürecindeki beklemelerin azaltıldığını ifade eden Üstel, yaşlılar ve özel gereksinimli üyeler için de ayrı oy kullanma alanları oluşturulduğunu kaydetti.
Üstel, ülkenin farklı bölgelerinden gelen üyelerin 71 aday adayı için oy kullandığını belirtti.
“71 ADAYIN TAMAMI BENİM ADAYIM”
Aday adayları arasında taraf tutmadığını söyleyen Üstel, 71 ismin tamamını partinin adayı olarak gördüğünü ifade etti.
Üstel, kendisinin herhangi bir aday lehine tercih oyu kullanmadığını ve yalnızca seçim sürecini başlatmak amacıyla sembolik oy verdiğini söyledi.
Oylamanın saat 21.00’de tamamlanacağını belirten Üstel, sonuçların ardından 50 milletvekili adayının sıralamasının netleşeceğini kaydetti.
Liste dışında kalan aday adaylarının da parti çalışmalarına devam edeceğini belirten Üstel, seçim sonrasında birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceklerini ifade etti.
“BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIZ”
6 Aralık genel ve yerel seçimlerine ilişkin değerlendirmede bulunan Üstel, UBP’nin sandıktan birinci parti çıkacağı ve yeni hükümeti kuracağı yönündeki beklentisini dile getirdi.
Üstel, parti içi seçimde ortaya çıkan katılım ve teşkilat yapısının genel seçim sürecine de yansıyacağına inandığını belirtti.
Açıklaması sırasında kullanılan oy sayısının yaklaşık bin 500’e yaklaştığını ifade eden Üstel, oy verme işlemlerinin düzenli şekilde devam ettiğini kaydetti.
#UBP #ÜnalÜstel #KKTC #ErkenGenelSeçim #6Aralık #Lefkoşa





