Güzergah Dışı Vurgun: Dikmen -Lefkoşa Otobüsü Çatalköy'de!
Sistemin ne kadar başıboş bırakıldığının en somut kanıtı ise güzergah ihlalleri oluyor. Normal şartlarda resmi güzergahı Dikmen - Lefkoşa hattı olması gereken bu otobüsün kural tanımaz bir şekilde bambaşka bir bölgede, Çatalköy’de (Concorde Otel civarında) objektiflere takıldı. Bu görüntüde yer alan otobüsün üzerindeki asılı levhalar bakıldığında okul otobüsü mü, güzergah otobüsü mü, turizm otobüsü mü olduğu bilinemezken otobüsün üzerinde yazılı olan güzergahına tamamen aykırı olarak, izin verilen hatların dışına çıkıp her türlü taşımacılığı yaptığı net bir şekilde gözlemleniyor. Bu durum kendi güzergahında çalışan otobüslerin haksız rekabete uğramasına ve mağduriyet yaşamalarına yol açıyor.

Manşet
Manşet
İçeriği Görüntüle

Ehliyetsiz ve Kalifiye Olmayan Personel Dehşeti
Gazinolara taşımacılık yapan bu otobüslerin neredeyse her gün kazaya karıştığı bilinmesine rağmen hiçbir önlem alınmıyor. En acısı ise geleceğimiz olan çocukların hayatının; ehliyetsiz ve kalifiye olmayan personelin ellerine emanet edilmiş olması.

Gece Gazinoda, Sabah Okul Yolunda!
Okulların açık olup olmadığına bakılmaksızın, gündüz çocukları taşıyan bu otobüslerin geceleri gazinolara personel taşıdığı açıkça biliniyor. Gece boyunca gazino ringlerinde yorgun düşen bu araçların ve şoförlerin sabah yeniden öğrenci taşımacılığı yapması, Trafik Dairesi'nin görevini yapmadığının en büyük kanıtı niteliğinde. Çocuklarımızı emanet ettiğimiz okul otobüslerindeki tehlike boyutunun ne kadar yüksek olduğu açıkça görülüyor.

Seçim Rantı İçin Verilen İzinler Sektörü Bitirdi
Taşımacılık sektöründe yasaların uygulanmaması ve izinlendirmelerin yalnızca seçim rantı olarak kullanılması, ortalığı kasıp kavuruyor. Düzensiz ve yasadışı taşımalar yüzünden dürüstçe ekmek parası kazanan tüm taşımacılık sektörü derin sıkıntılarla boğuşurken; Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile Erhan Arıklı başta olmak üzere yetkililer, yaşanan denetim eksikliğini görmezden gelmeye devam ediyor. Trafik Dairesi ve trafik polisleri ise sadece seyretmekle yetiniyor.Kamu Taşımacılığı alanında Ulaştırma Bakanlığı yine sınıfta kalırken, bu başıboşluk ve denetimsizlik zincirinin ne zaman durdurulacağı büyük bir merak ve öfkeyle bekleniyor.