Trump’a Restoranda Gazze Protestosu: “Bugünün Hitleri” Sloganları Yankılandı
ABD Başkanı Donald Trump, başkent Washington’da akşam saatlerinde gittiği restoranda Gazze’de İsrail’e verdiği destek nedeniyle protesto edildi. Trump’ın güvenlik politikalarını ve Gazze’deki insani krizi görmezden geldiğini savunan savaş karşıtı kadın örgütü CodePink üyeleri, restoran girişinde Trump’a yönelik sert sloganlar attı.
Başkan Yardımcısı JD Vance ve bazı kabine üyelerinin de eşlik ettiği yemek sırasında, aktivistler “Filistin’e özgürlük, Washington’a özgürlük” ve “Gazze’de insanlar açlıktan ölüyor” şeklinde seslendi. Protestocuların “Trump, bugünün Hitleri” ifadeleri ise mekânda yankı buldu ve dikkat çekti.
Trump, göstericileri kısa bir süre izledikten sonra eliyle dışarı çıkarılmaları talimatını verdi. Restorandan çıkarılan CodePink üyeleri, dışarıda da Filistin lehine sloganlar atmaya devam etti.
Olay, Trump’ın Gazze politikasına yönelik tepkilerin kamusal alanda da giderek arttığını gösterirken, CodePink’in bu çıkışı sosyal medyada geniş yankı buldu. Protesto, hem güvenlik hem de dış politika tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı.