Graham’dan çarpıcı sözler: “İsrail, Gazze’de Tokyo ve Berlin modelini uygulayacak”
Graham’dan çarpıcı sözler: “İsrail, Gazze’de Tokyo ve Berlin modelini uygulayacak”
İçeriği Görüntüle

Ekonomik sıkıntılar ve ulusal para birimi riyalin değer kaybı nedeniyle başlayan gösterilerde daha önce 3 bin 117 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Bir süredir durulan eylemler, Tahran’daki Şerif Teknoloji Üniversitesi’nde öğrencilerin girişimiyle yeniden alevlendi.

Üniversite kampüsünde düzenlenen rejim karşıtı gösterilerde öğrenciler yürüyüş yaptı. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde protestocuların çeşitli sloganlar attığı görüldü. Zaman zaman hükümet yanlısı gruplarla gerginlik yaşandığı bildirildi.

Öte yandan mevcut yönetime destek veren bir grup öğrenci de kampüs içerisinde karşıt gösteri düzenledi. İki grup arasında sözlü atışmaların yaşandığı aktarıldı.

İran’da protestolar, yerel para biriminin döviz karşısında hızla değer kaybetmesi ve ekonomik sıkıntıların derinleşmesi üzerine başlamış, başkentte şiddetlenen olaylar sonrası güvenlik güçleri müdahalede bulunmuştu. Yetkililer, olaylarda güvenlik güçleri ve siviller dahil binlerce kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.