Lapta Alsancak Çamlıbel Belediyesi'nden Su Tasarrufu Uyarısı: Bahçe Sulamaya Yasak, İhlale Ceza Var

Lapta Alsancak Çamlıbel Belediyesi, bölgede yaşanan su sıkıntısı nedeniyle vatandaşlara suyu yalnızca içme ve temel evsel ihtiyaçlar için kullanmaları yönünde çağrıda bulundu. Kuraklık ve altyapı eksikliklerinden kaynaklanan yetersiz su teminine dikkat çekilen açıklamada, gereksiz su kullanımının yasaklandığı ve ihlallerde cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

Images (2)-8

Belediyeden yapılan açıklamada, Devlet Su İşleri’nin yürüttüğü su temin projesindeki aksamalar nedeniyle bazı hatların tamamlanamadığı, bu nedenle bölgede yeterli su temin edilemediği ifade edildi. İklim değişikliğinin etkileriyle birlikte artan sıcaklıklara da vurgu yapılarak, her damlanın önem kazandığına dikkat çekildi.

Açıklamada, sağlanan suyun yalnızca içme, temizlik ve benzeri evsel ihtiyaçlar için kullanılması gerektiği hatırlatılarak; bahçe sulama, yüzme havuzu doldurma, araç ve halı yıkama gibi faaliyetlerin yasaklandığı bildirildi. Bu yasağa uymayanlar hakkında, 51/95 sayılı Belediyeler Yasası’nın 122. maddesinin (Ö) bendi kapsamında aylık brüt asgari ücret tutarında para cezası uygulanacağı kaydedildi.

Güney Kıbrıs’ta Suç Ağlarına Darbe: Maskeli Saldırgan Aranıyor, Çete Üyeleri Tutuklandı Güney Kıbrıs’ta Suç Ağlarına Darbe: Maskeli Saldırgan Aranıyor, Çete Üyeleri Tutuklandı

Belediye yetkilileri, su israfının önüne geçmek için ekiplerin sahada denetimlerini sürdüreceğini belirtti ve tüm vatandaşlardan dayanışma ve duyarlılık beklediklerini ifade etti.