Güney basınında yer alan haberlere göre, şap hastalığıyla ilgili Kuzey tarafıyla temasların sürdüğü belirtildi.

Alithia ve diğer gazetelerde yer alan haberde, İki Toplumlu Sağlık Teknik Komitesi Rum Eş Başkanı Leonidas Filaktu’nun Kıbrıs Rum Haber Ajansı KİPE’ye açıklamalarda bulunduğu aktarıldı.

Filaktu, şap hastalığıyla ilgili olarak Kuzey tarafıyla mümkün olduğu ölçüde temas kurulduğunu belirterek, tarafların haziran ayında yeniden görüşmesinin beklendiğini söyledi.

KKTC’de şap hastalığı krizinin yönetimine ilişkin verilerde belirgin bir değişiklik olmadığını öne süren Filaktu, Kuzey tarafında aktif şap vakası bulunmadığı yönündeki görüşün son temaslarda da aktarıldığını ifade etti.

Yoksulluk Sınırı 237 Bin TL’yi Aştı: Halkın Sofrası Boşalırken Hükümet Seyrediyor
Yoksulluk Sınırı 237 Bin TL’yi Aştı: Halkın Sofrası Boşalırken Hükümet Seyrediyor
İçeriği Görüntüle

Haberde ayrıca Güney Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in, şap hastalığıyla ilgili olarak başkanlık sarayında iki ayrı toplantı yapmasının beklendiği kaydedildi. Hristodulidis’in önce epidemiyolojik ekip ve Veteriner Dairesi, ardından da hayvancılar ve tarım örgütleriyle bir araya geleceği belirtildi.

#ŞapHastalığı #Kıbrıs #KKTC #İkiToplumluKomite #SağlıkKomitesi #VeterinerDairesi #Hayvancılık #TarımÖrgütleri #Gündem