Polis memuru Fatma Çeliköz mahkemeye olguları aktardı.
Polis, zanlının 2025 yılı haziran–eylül ayları arasında Türkiye’de tedavi gördüğü dönemde kullandığı 69 günlük istirahat raporları ile sağlık raporlarını, yeniden izin temin edebilmek için çalıştığı posta dairesi aracılığıyla Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde Sağlık Kurulu’na gönderdiğini söyledi.
Polis, raporların Dahiliye Ön Kurulu’nda Dahiliye Servis Şefi Dr. Hivsiye Özlem Gürkut tarafından incelendiğini, “belirtilen tanılar ile düzenlenen istirahat rapor süreleri uyumsuz olduğu için onaylanmamıştır” yazısının yazıldığını aktardı.
Polis, zanlının doktorun yazısının üzerinden geçerek, istirahat için izin almak amacıyla dolandırmak kastı ile “uyumlu olduğu için onaylanmıştır” şeklinde değişiklik yaparak resmi belgeyi sahtelediğini ve Sağlık Kurulu Sekreterliği’ne vermek suretiyle tedavüle sürdüğünü söyledi.
Polis, dün zanlı aleyhine Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nden tutuklama emri alındığını kaydetti. Polis, zanlıya ait el yazısı ve imza örneklerinin incelenmek üzere alındığını ve zanlıya dava tebliğ edildiğini belirtti.
Polis, zanlının KKTC vatandaşı olduğunu ve İskele Posta Dairesi’nde posta memuru olarak çalıştığını ifade etti.
Polis, soruşturmanın zanlının etki edebileceği kısmının tamamlandığını belirterek teminat talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Şevket Gazi, zanlının yurt dışına çıkışının yasaklanmasına, 30 bin TL nakit teminat yatırmasına ve 2 kefilin 700 bin TL kefalet senedi imzalamasına emir verdi.




