Münür Rahvancıoğlu’ndan Cengiz Alp’e Sert Tepki: “Gören de Vatandaş Çalıştırıyor Sanacak!”
Bağımsızlık Yolu Mali Sekreteri Münür Rahvancıoğlu, Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nun yeni asgari ücreti belirlemesinin ardından işveren temsilcisi Cengiz Alp’in “Önümüzdeki 6 ayda işyerleri kapanacak, işsizlik artacak” açıklamasına sosyal medya üzerinden sert tepki gösterdi.
Rahvancıoğlu, paylaşımında işverenlerin yerli işçi çalıştırmaktan kaçındığını savunarak, “Gören de vatandaş çalıştırırlar zannedecek” ifadeleriyle eleştiride bulundu. İşverenlerin Nijerya, Bangladeş ve Pakistan gibi ülkelerden işçi getirerek, yabancı işçilere daha düşük ücretler ödemek istediklerini ve bu kişileri kayıt dışı çalıştırdıklarını öne sürdü.
“Sigortaya kayıtlı işçilerin yarısından fazlası yabancı” diyen Rahvancıoğlu, Alp’in işsizlik uyarısına karşılık olarak, “Nerenin işsizliği artacak Cengiz Bey? Bangladeş’in mi? Nijerya’nın mı? Pakistan’ın mı?” sözleriyle dikkat çekti.
Bu açıklamalar, asgari ücret tartışmalarının gölgesinde işveren politikalarına yönelik eleştirileri yeniden gündeme taşıdı.