Obama’dan Gazze İçin Acil Yardım ve Ateşkes Çağrısı

Eski ABD Başkanı Barack Obama, Gazze’de derinleşen insani krize dikkat çekerek uluslararası kamuoyuna güçlü bir mesaj verdi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, New York Times’ta yayımlanan iki haberi referans göstererek, Gazze’deki açlık ve yardım eksikliğinin önlenebilir bir trajedi olduğunu vurguladı.

Obama’nın Mesajından Öne Çıkanlar:

  • İsrail’in askeri operasyonlarının durdurulması gerektiğini belirtti.
  • Yardımların Gazze halkına engelsiz şekilde ulaşması çağrısında bulundu.
  • “Sivil ailelerin gıda ve suya erişimini engellemek için hiçbir gerekçe olamaz” diyerek insani yardımın önündeki engelleri eleştirdi.

Gazze’deki Durum:

  • İsrail’in kuşatması altında olan Gazze’de su, ilaç, hijyen malzemesi ve gıda gibi temel ihtiyaçlara erişim büyük ölçüde kısıtlanmış durumda.
  • Açlık nedeniyle hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 133’e yükseldi; ölümlerin çoğu çocuklar arasında görülüyor.

Obama’nın bu çıkışı, Gazze’deki insani felakete karşı uluslararası duyarlılığı artırma yönünde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

1,7 milyon dolarlık Labubu bebeğe el kondu 1,7 milyon dolarlık Labubu bebeğe el kondu