Elektrik dağıtım şirketi Enedis ve yerel yetkililerin paylaştığı verilere göre, ülke genelinde yaklaşık 850 bin hane elektrik kesintisinden etkilendi. Kesintilerin en yoğun yaşandığı bölgeler 485 bin haneyle Nouvelle-Aquitaine ve 318 bin haneyle Occitanie oldu.
Landes bölgesinde bir kamyonun üzerine ağacın devrilmesi sonucu sürücü yaşamını yitirirken, bir kişi de ağır yaralandı. Fırtına sırasında rüzgar hızı Biscarrosse’ta saatte 162 kilometreye, Lege-Cap-Ferret’te ise 157 kilometreye ulaştı. Meteorologlar bu değerleri şubat ayı için “benzeri görülmemiş” olarak değerlendirdi.
Météo-France, şiddetli rüzgar nedeniyle bazı bölgelerde en yüksek seviye olan kırmızı alarm ilan etti. Öte yandan Alp Dağları’nda çığ riski son 17 yılın en yüksek seviyesi olan 5’e çıkarıldı. İçişleri Bakanı Laurent Nunez, vatandaşlara dikkatli olmaları ve zorunlu olmadıkça seyahat etmemeleri çağrısında bulundu.




