Mahkemede meseleyle ilgili şahadet veren polis memuru Mehmet Koray Sözer, zanlıların Kezban Özdemir adına kayıtlı ve içerisinde kiracısı bulunan evleri kullanarak yabancı uyruklu kişilere KKTC’de ikamet izni sağlamak amacıyla sahte kira sözleşmesi ve sahte ikametgâh belgesi düzenlediklerini aktardı.

Polis, sahte kira sözleşmelerinin Lefkoşa Vergi Dairesi’nden onaylatıldığını, ardından sahte ikamet belgeleriyle Lefkoşa Polis Müdürlüğü Muhaceret Şubesi’ne sunulduğunu belirtti. Bu yolla oturma izni işlemlerinin başlatılıp onaylandığını ifade eden polis, sahtekarlıkla kayıt yapılarak 63 bin 500 TL ile 470 ABD doları temin edildiğini kaydetti.

Zanlı Selim Özdemir’in yazılı dava tebliğini kabul ettiği, diğer zanlıların ise kabul etmediği mahkemeye aktarıldı. Polis, Aycan Yenigür Avano’nun daha önce mahkemeye çıkarılarak aleyhinde tutukluluk süresi temin edildiğini, bu süreçte sağlık sorunları nedeniyle hastane gözetiminde tutulduğunu ve doktor onayıyla yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldığını belirtti.

Lefkoşa’da bina açma ve sirkat zanlısı 3 gün tutuklu
Lefkoşa’da bina açma ve sirkat zanlısı 3 gün tutuklu
İçeriği Görüntüle

Mahkeme, zanlıların davalarında hazır bulunmalarını sağlamak amacıyla yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına, her biri için 40’ar bin TL nakit teminat yatırılmasına ve ikişer kefilin 500 bin TL kefalet senedi imzalamasına emir verdi.