Kuzey Kıbrıs Yüzme Milli Takımı, 5-9 Ağustos 2025 tarihlerinde Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından İstanbul’da düzenlenen Türkiye Sportive Kulüpler Arası Uzun Kulvar Yıldız, Genç ve Açık Yaş Yüzme Şampiyonasından rekorlar, madalyalar ve unutulmaz derecelerle döndü.

“Toplumun ihtiyaçlarına cevap veren projeler önemlidir”
“Toplumun ihtiyaçlarına cevap veren projeler önemlidir”
İçeriği Görüntüle

Kafilede Kafile Başkanı Barış Cambulat, Antrenör Avni Cankurt ile sporcular Akman Tüzünkan, Özkan Mazhar, Barkan Cem Aykut, Özgül Çetin, Demir Kıralp, Boran Bora ve Derin Mavi Turan yer aldı. Fenerbahçe Spor Olimpik Yüzme Havuzu’nda gerçekleşen şampiyonada, Türkiye barajlarını geçerek yarışma hakkı kazanan milli sporcular hem bireysel hem de takım olarak tarihi başarılara imza attı.

Bireysel Başarılar ve Rekorlar
Akman Tüzünkan, 50m Serbest’te 26.03 ile Türkiye beşincisi olarak 2005’ten beri kırılamayan KKTC rekorunu 20 yıl sonra geliştirdi. Ayrıca 50m Sırtüstü’nde 30.30 ile Türkiye altıncısı oldu.

Boran Bora, 50m Serbest (24.83) ve 100m Serbest (55.21) ile TYF 15-16 yaş barajlarını geçti; 50m Kelebek (27.61) ve 100m Kelebek (1.01.22) ile de barajları aşmayı başardı.

Özkan Mazhar, 200m Karışık’ta 2.30.05 ile yeni KKTC uzun kulvar rekorunun sahibi oldu.

Barkan Cem Aykut, 200m’de 2.33.00 ve 100m Kurbağalama’da 1.09.05 ile iki farklı yaş kategorisinde uzun kulvar rekorlarını kırdı.

Özgül Çetin, 50m Kelebek (30.31) ve 100m Kelebek (1.06.49) dereceleriyle üç farklı yaş kategorisinde rekorları yeniledi.

Demir Kıralp, 100m Sırtüstü’nde 1.03.36 ile TYF 16-18 yaş barajını geçti; 50m Sırtüstü (29.44) ve 200m Sırtüstü (2.22.60) ile kişisel en iyi derecelerini yaptı.

Derin Mavi Turan, 50m Sırtüstü (34.65) ve 100m Sırtüstü (1.13.84) ile TYF 13 yaş barajlarını geçti.

Bayrak Takımından Tarihi Zaman
Demir Kıralp, Barkan Cem Aykut, Boran Bora ve Akman Tüzünkan’dan oluşan 4x50m Karışık Bayrak Takımı, 1.53.34’lük derecesiyle yeni KKTC uzun kulvar rekorunu kırarak bayrak yarışı kategorisinde bugüne kadar elde edilen en hızlı zamanı kayıtlara geçirdi.

Federasyondan Gurur Mesajı
Kuzey Kıbrıs Su Sporları Federasyonu, kırılan rekorlar ve alınan madalyaların Kuzey Kıbrıs yüzme tarihinde bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.
Federasyon Başkanı Mustafa Abitoğlu, “Doğru planlama, bilimsel antrenman yöntemleri ve ekip çalışmasıyla Kuzey Kıbrıs yüzme sporu her yıl daha ileriye gidecek. Hedefimiz, sporcularımızı uluslararası organizasyonlarda daha geniş kadrolarla temsil etmek ve ülkemize madalyalar kazandırmaya devam etmektir” dedi.