İsrail Ordusunun Lübnan’ın Güneyine Yönelik Saldırıları Sürüyor
İsrail ordusunun, ateşkes ve taraflar arasında imzalanan çerçeve anlaşmasına rağmen Lübnan’ın güneyindeki çeşitli bölgelere yönelik hava ve topçu saldırılarını sürdürdüğü bildirildi.
Lübnan resmi ajansı NNA’ya göre İsrail savaş uçakları, Nebatiye’ye bağlı Kefertebnit ile Sur kentine bağlı Mansuri beldelerini hedef aldı. İsrail topçularının da Mifedun, Şakra, Arnun-Kefertebnit arasındaki bölge ve Mansuri çevresine saldırılar düzenlediği aktarıldı.
Gece saatlerinde Mifedun’daki bir devlet okulunun çevresinin de topçu atışlarının hedefi olduğu belirtilirken, Bint Cubeyl ilçesine bağlı Beraşit beldesinin dış kesimlerinde patlamalar meydana geldiği bildirildi.
Lübnan ile İsrail arasında 17 Nisan’da yürürlüğe giren ateşkesin ardından 26 Haziran’da çerçeve anlaşması imzalanmıştı. Buna karşın bölgedeki saldırıların devam ettiği belirtiliyor.
#Lübnan #İsrail #Ateşkes #OrtaDoğu #GüneyLübnan




