KKTC’DE 10 KASIM HAZIRLIĞI: ATATÜRK 88’İNCİ ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE ANILACAK!

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 88’inci yıl dönümünde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin dört bir yanında düzenlenecek törenlerle anılacak. 10 Kasım Salı günü saat 09.05’te sirenler çalacak, ülke genelinde saygı duruşunda bulunulacak ve bayraklar yarıya indirilecek.

KKTC GENELİNDE HAYAT SAAT 09.05’TE DURACAK

10 Kasım 1938’de hayata gözlerini yuman Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 88’inci yılında Türkiye ile birlikte KKTC’de de saygı ve özlemle anılacak.

Başkent Lefkoşa başta olmak üzere Girne, Gazimağusa, İskele, Güzelyurt, Lefke, Akdoğan ve Mehmetçik’te resmi anma törenleri gerçekleştirilecek.

Ülke genelindeki okullarda da Atatürk’ün yaşamını, mücadelesini ve bıraktığı mirası konu alan anma etkinlikleri düzenlenecek.

LEFKOŞA’DA İKİ AYRI ANMA PROGRAMI

Başkent Lefkoşa’daki ilk tören saat 09.00’da Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilecek.

Anıta çelenk sunulmasıyla başlayacak törende, saat 09.05’te saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar yarıya indirilecek. Ardından Anıt Özel Defteri imzalanacak.

Lefkoşa’daki ikinci program ise saat 09.30’da Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

Programda Türk Maarif Koleji Korosu dinleti sunacak. Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği adına konuşmalar yapılacak.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’ın da konuşma gerçekleştireceği etkinlik, Türk Maarif Koleji öğrencilerinin sunacağı oratoryoyla tamamlanacak.

GİRNE’DE TÖREN SAAT 08.55’TE

Girne’deki 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni, saat 08.55’te Atatürk Anıtı önünde yapılacak.

Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından bayraklar yarıya indirilecek. Program şiir okunmasıyla sona erecek.

GAZİMAĞUSA’DA ZAFER ANITI’NDA ANMA

Gazimağusa’daki tören saat 08.50’de Zafer Anıtı önünde gerçekleştirilecek.

Çelenklerin anıta sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulacak, İstiklal Marşı okunacak ve bayraklar yarıya indirilecek.

Program, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve şiirlerle devam edecek.

İSKELE’DE TÖREN ECEVİT MEYDANI’NDA

İskele’deki anma töreni saat 08.45’te Ecevit Meydanı’nda düzenlenecek.

Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar yarıya indirilecek.

Tören, konuşmalar ve şiirlerin okunmasıyla tamamlanacak.

GÜZELYURT VE LEFKE’DE SAAT 08.55’TE

Güzelyurt ve Lefke’deki anma törenleri saat 08.55’te Atatürk anıtları önünde başlayacak.

Her iki ilçede de çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak.

Bayrakların yarıya indirilmesinin ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapılacak ve şiirler okunacak.

AKDOĞAN’DA ANMA PROGRAMI DÜZENLENECEK

Akdoğan’daki tören saat 09.00’da Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilecek.

SERTOĞLU: KIBRIS TÜRK FUTBOLUNUN ÖNÜ AÇILACAK!
SERTOĞLU: KIBRIS TÜRK FUTBOLUNUN ÖNÜ AÇILACAK!
İçeriği Görüntüle

Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşmalar, gösteriler ve oratoryolar sunulacak.

MEHMETÇİK’TE ÖĞRENCİLER ATATÜRK’Ü ANACAK

Mehmetçik’teki anma töreni de saat 09.00’da Atatürk Anıtı önünde yapılacak.

Protokol sırasına göre çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Bayraklar göndere çekildikten sonra yarıya indirilecek.

Program, günün anlam ve önemini belirten konuşma, şiir dinletisi ve Mehmetçik Ortaokulu Korosu’nun sunumuyla sona erecek.

10 KASIM’DA ATATÜRK’E SAYGI VE ÖZLEM

KKTC genelinde düzenlenecek törenlerde Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık mücadelesi, Cumhuriyet’in kuruluşundaki liderliği ve gelecek nesillere bıraktığı değerler bir kez daha hatırlanacak.

10 Kasım Salı günü saat 09.05’te çalacak sirenlerle birlikte Atatürk’ün aziz hatırası saygıyla anılacak.

#10Kasım #MustafaKemalAtatürk #KKTC #Lefkoşa #Gazimağusa #Girne