Öztürkler, Pakistan Kültür ve Dayanışma Derneği Heyetini Kabul Etti

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, Pakistan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Shahzad Khurram ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmede Pakistan’ın 79’uncu Bağımsızlık Günü kutlanırken, KKTC, Türkiye ve Pakistan arasındaki kardeşlik ilişkilerine vurgu yapıldı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, Pakistan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Shahzad Khurram ile beraberindeki heyetle bir araya geldi.

Kabulde konuşan Öztürkler, Pakistan’ın 79’uncu Bağımsızlık Günü’nü kutlayarak, Pakistan’ın Kıbrıs Türk halkının mücadelesine geçmişten bugüne verdiği desteğin önemine dikkat çekti.

Öztürkler, iki halk arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlü olduğunu belirterek, KKTC’de yaşayan Pakistan vatandaşlarının da bu ilişkilerin gelişmesine önemli katkı sağladığını ifade etti.

Polis Operasyonunda Binlerce Hap: 3 Kişi Tutuklandı
Polis Operasyonunda Binlerce Hap: 3 Kişi Tutuklandı
İçeriği Görüntüle

BÖLGESEL İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

Türkiye, Pakistan ve Suudi Arabistan arasındaki iş birliğinin bölgesel açıdan taşıdığı öneme de değinen Öztürkler, Türkiye ile Pakistan arasındaki yakın ilişkilerin doğru değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Öztürkler, Türkiye-Pakistan dayanışmasının bölgesel dengeler ve kardeşlik ilişkileri açısından önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti.

KHURRAM’DAN TEŞEKKÜR

Pakistan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Shahzad Khurram ise 14 Ağustos Pakistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla gerçekleştirilen kabulden dolayı Öztürkler’e teşekkür etti.

Khurram, Pakistanlıların KKTC’de huzur ve güven içerisinde yaşamayı sürdürdüğünü belirterek, Pakistan, Türkiye ve KKTC arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının daha da güçlendirilmesi için katkı koymaya devam edeceklerini ifade etti.

#ZiyaÖztürkler #Pakistan #KKTC #Türkiye #ShahzadKhurram #CumhuriyetMeclisi #Kardeşlik #Dostluk #BağımsızlıkGünü #Diplomasi