Kıbrıs diplomasisi hareketli bir haftaya giriyor. BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric tarafından yapılan açıklamaya göre, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin, yarın adaya ulaşarak 14 Haziran Pazar gününe kadar sürecek yoğun bir temas trafiği gerçekleştirecek.
İlk Görüşmeler Yarın Başlıyor
Sözcü Dujarric, günlük basın toplantısında yaptığı açıklamada, Holguin’in 8 Haziran Pazartesi günü adadaki liderler ve siyasi aktörlerle bir araya geleceğini belirtti. Holguin’in adadaki temasları kapsamında, Kıbrıs sorununun çözümü yolunda atılacak yeni adımları ve ortak zemin arayışlarını masaya yatırması bekleniyor.
Kıbrıs Sonrası Durak Ankara ve Atina!
BM Temsilcisi Holguin’in mekik diplomasisi sadece Kıbrıs ile sınırlı kalmayacak. Hafta boyunca adadaki tarafların nabzını tutacak olan Holguin, buradaki temaslarını tamamladıktan sonra garantör ülkeler Ankara ve Atina'ya geçecek. Holguin, her iki başkentte de ek görüşmeler ve istişarelerde bulunarak Kıbrıs konusundaki son durum raporuna şekil verecek.




