Kıbrıs Türk Millî Mücadele tarihinin sembol olmuş şehitlerimizin özel eşyalarının da bulunduğu sergi, Kıbrıs Türk Tarih, Kültür ve Milli Mücadele Müzesi’nde sergileniyor…
Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümünün anlam ve önemini vurgulamak ve gelecek nesillere aktarmak maksadı ile 50’nci yıl geçici sergisi, Kıbrıs Türk Tarih, Kültür ve Milli Mücadele Müzesi’nde, Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği işbirliği ile 20 Temmuz 2024 tarihinde düzenlenecek törenle açılıyor.

30 Eylül 2024 tarihine kadar devam edecek olan sergide, T.C. Millî Savunma Bakanlığı bünyesinde bulunan askeri müzelerden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Eski Eserler Müzeler Dairesi Müdürlüğü’ne bağlı müzelerden toplanan 100 eser sergilenecek.

Eserler arasında Kıbrıs Barış Harekatı’nın sembollerinden olan Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel, Dr. Binbaşı Nihat İlhan’ın şehit edilen eşi ve çocuklarının eşyaları ve harekâtta görev alan şanlı kahraman Türk askerleri ve Kıbrıs Türk Mücahitlerinin özel eşyaları da yer alıyor.