Alayköy’deki bir geri dönüşüm tesisinden 100 bin TL değerindeki yeraltı kablosunu çaldıkları iddiasıyla dört zanlı tutuklandı. Zanlılar Saadet Topaloğulları, Hasan Topaloğulları (iki kişi) ve Aziz Topaloğulları, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Polis memuru Emre Özdiken’in mahkemeye aktardığına göre, zanlılar yönetimlerindeki YQ 588 plakalı araçla, Esentepe’de faaliyet gösteren bir geri dönüşüm fabrikasına girerek, 20 metre uzunluğundaki 150’lik kabloyu sirkat etti. Çalınan kablo, zanlıların aracında bulunarak emare olarak alındı.
Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri tarafından olay yerinde suçüstü yakalanan zanlılar, itiraf niteliğinde gönüllü ifade verdi. Soruşturmanın devam ettiğini belirten polis, alınması gereken ifadeler ve incelenmesi gereken kamera görüntüleri olduğunu kaydetti.
Zanlılardan Aziz Topaloğulları mahkeme huzurunda, "Cuma günü oğullarımın sünnet düğünü vardı. Sünnet kıyafeti alabilmek için yaptık. Çaresizlikten yaptık. Çok pişmanız," diyerek suçunu kabul etti.
Yargıç Nuray Necdet, soruşturmanın selameti açısından zanlıların iki gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.