Serdarlı - Ergenekon Anayolu'nda Büyük Hasar

16 Temmuz 2026 tarihinde, saat 17.00 sıralarında Serdarlı-Ergenekon Anayolu’nun doğu kısmında, henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yol kenarında başlayarak hızla yayılan alevler, yaklaşık on dönümlük orman arazisini küle çevirdi. Yangın sonucunda çok sayıda selvi, çam ve akasya ağacı yanarak zarar gördü.

Geçitkale’de İkinci Şok

İlk yangından kısa bir süre sonra, saat 17.15 sıralarında ise Geçitkale-Tatlısu Anayolu, Çınarlı Yol Kavşağı’nın doğu kısmında ikinci bir yangın haberi daha geldi. Yaklaşık bir dönümlük alanda etkili olan bu yangında kuru otlar, anızlar ve 6 adet çam ağacı zarar gördü.

Ekipler Seferber Oldu

Art arda yaşanan yangınlara; Polis İtfaiye, Orman Dairesi, Sivil Savunma ve Serdarlı - Geçitkale Belediyesi ekipleri hızla müdahale etti. Bölge sakinlerinin de destek verdiği yoğun çalışmalar sonucunda alevler kontrol altına alınarak söndürüldü.

Gazimağusa’da Otelde Rahatsızlanan Kişi Hayatını Kaybetti
Gazimağusa’da Otelde Rahatsızlanan Kişi Hayatını Kaybetti
İçeriği Görüntüle

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam ederken, yangınların çıkış nedeni merak konusu oldu.