Yeltekin, yaptığı açıklamada Hür-İş’in temel amacının özel sektör çalışanlarının haklarını savunmak, ezilmelerini ve mağdur edilmelerini engellemek olduğunu ifade etti. Hükümetin özel sektör çalışanlarını yok saydığını ileri süren Yeltekin, işverenlerin sömürüsüne ise açıkça göz yumulduğunu söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bir markanın adeta vitrini haline getirildiğini savunan Yeltekin, bakanın çeşitli senaryolar üreterek gündemi değiştirmeye çalıştığını, asıl sorunların ise bilinçli şekilde unutturulmak istendiğini belirtti.
Yeltekin, özel sektör çalışanının ezilmesine ve sömürülmesine göz yumulduğunu, Maliye Bakanlığı’nın İhtiyat Sandığı Dairesi’ne çalışanların emeği ve alın teri olan 13 milyar Türk Lirası tutarındaki borcu ödemekten kaçındığını savundu. Bu paranın adeta peşkeş çekildiğini ileri sürdü.
Mağusa ve Girne limanlarında Liman-Sen’e bağlı 180 çalışanın toplu iş sözleşmesinin gasp edilmesine de sessiz kalındığını belirten Yeltekin, Sosyal Sigortalar Dairesi’nin asgari ücrete yapılan yüzde 18.39 artış nedeniyle ayda yaklaşık 75 milyon lira zarara uğratıldığını iddia etti.
Partili işverenlerin iş yerlerinde yaşanan iş kazalarına ilişkin denetim ve soruşturmaların engellenmesinin marifet sayıldığını söyleyen Yeltekin, bunun kabul edilemez olduğunu vurguladı.
Toplumda geçim sıkıntısı, mutfaklarda yangın, yoksulluk ve fukaralık bu kadar yaygınken, sorumluların pembe dizilerden ibaret hayaller kurduğunu ifade eden Yeltekin, gerçek gündemin çalışanların yaşadığı ağır koşullar olduğunu söyledi.




