Yunan basınında yer alan haberlere göre Holguin, önceden belirlenen program çerçevesinde Yunanistan ziyaretini gerçekleştirdi. Görüşmelerde, son dönemde Kıbrıs meselesinde yaşanan gelişmelerin yanı sıra, ilerleyen süreçte yapılması planlanan gayri resmi genişletilmiş konferansın da ele alındığı belirtildi.

Başbakan Mitsotakis’in ofisinden yapılan açıklamada, Holguin’in perşembe günü gerçekleştirilen liderler görüşmesine ilişkin bilgi verdiği ve sürecin nasıl ilerleyebileceğine dair değerlendirmelerde bulunduğu ifade edildi.

Haberde, Holguin’in önümüzdeki günlerde Ankara’ya geçerek Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşmesinin beklendiği vurgulandı. Bu temasın, Türkiye’nin çözüm sürecine yaklaşımına dair tutumunun netleşmesi açısından önem taşıdığına dikkat çekildi.

İki ayrı bölgede park halindeki araçlarda yangın
İki ayrı bölgede park halindeki araçlarda yangın
İçeriği Görüntüle

Yunan basınında yer alan değerlendirmelerde, sürecin devam edeceği ancak ilerlemenin yavaş olabileceği görüşüne yer verildi. Holguin’in Yunanistan Dışişleri Bakanı Yerapetridis ile yaptığı görüşmeye ilişkin ise ayrıntı paylaşılmadı.