Belediyenin ulaşım vizyonu doğrultusunda devreye alınan uygulama ile Girne’de yaşayanlar ve kenti ziyaret edenler, kısa mesafelerde hızlı ve kolay bir ulaşım alternatifine kavuştu.

Mikromobilite alanında faaliyet gösteren TAZI firması ile yapılan iş birliği kapsamında uygulama Girne’de kullanılmaya başlandı. Mobil uygulama üzerinden erişilebilen sistem sayesinde kullanıcılar, şehir içinde diledikleri noktadan sürüş başlatabiliyor.

Antik Girne Limanı bölgesi sürüşe kapalı
Girne Belediyesi tarafından yapılan bilgilendirmede, Antik Girne Limanı bölgesinin (Turizm Bilgilendirme Ofisi ile Girne Kalesi arası) sürüşlere kesinlikle kapalı olduğu vurgulandı. Bu alanda sürüş yaptığı tespit edilen kullanıcılar hakkında 5.000 TL idari para cezası uygulanacağı bildirildi.

Tazı nasıl kullanılır
Uygulamayı kullanmak isteyenler, App Store ve Google Play üzerinden Tazı mobil uygulamasını indirerek üyelik oluşturabiliyor ve kiralama işlemlerini anında gerçekleştirebiliyor.

Bölgeler ve ücretlendirme
Uygulamanın Karaoğlanoğlu, Zeytinlik, Doğanköy, Karakum, Beylerbeyi ve Ozanköy bölgelerinde aktif olduğu belirtildi. Detaylı konum bilgilerine uygulama üzerinden ulaşılabiliyor. Ücretlendirme modeli ise dakika ücreti 10.99 TL, başlangıç ücreti 10.99 TL ve rezervasyon ücreti 6.99 TL olarak açıklandı.

MANŞET
MANŞET
İçeriği Görüntüle

Şenkul: “Sürdürülebilir ulaşımı önemsiyoruz”
Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, çevreci ve yenilikçi ulaşım çözümlerinin kent yaşamı açısından önemine dikkat çekti. Şenkul, şehir içi ulaşımda sürdürülebilir çözümlerin yaygınlaşmasını önemsediklerini belirterek, bu tür mikromobilite uygulamalarının hem kent yaşamına hem de çevresel hedeflere katkı sağladığını ifade etti. Girne Belediyesi olarak bu yöndeki adımların desteklenmeye devam edileceğini kaydetti.