Sağlık Bakanlığı’na bağlı Lefkoşa Kan Bankası ve Thalassaemia Kan Bağışçı Kazanım Birimi tarafından gerçekleştirilecek kampanya, 31 Ağustos Pazartesi günü 10:00-14:00 saatleri arasında düzenlenecek.
Kan stoklarında ciddi sıkıntı yaşandığına dikkat çekilerek, tüm halkın ve belediye personelinin kan bağışına destek vermesi çağrısında bulunuldu.

Untitled Design


KAN BAĞIŞINDA BULUNACAKLAR...

Manşet
Manşet
İçeriği Görüntüle

Kan bağışında bulunacak kişilerin, bağıştan bir gün önce alkol almamış ve en az 5 saat uyumuş olması gerekiyor. Ayrıca bağışçıların son bir yıl içerisinde herhangi bir anestezi veya cerrahi operasyon geçirmemiş; piercing, akupunktur, dövme veya botoks gibi işlemler yaptırmamış olması gerekiyor.
Grip, soğuk algınlığı, öksürük veya ateş şikâyeti bulunan ve antibiyotik kullanan kişilerin de kan bağışında bulunamayacağı belirtildi.
“Bir kan, bir hayat” anlayışıyla gerçekleştirilecek kampanyaya verilecek her desteğin büyük önem taşıdığı vurgulandı.