Çavuşoğlu: Gençlerin Ortaya Koyacağı Önerileri Merakla Bekliyoruz

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Kıbrıs Türk Üniversite Öğrencileri Kongresi’nde gençlerin eğitimden kariyere, barınmadan kültür ve kimliğe kadar birçok başlıkta ortaya koyacağı görüş ve önerilerin önemli olduğunu belirtti. Çavuşoğlu, kongre sonunda hazırlanacak raporun Bakanlık tarafından da dikkate alınacağını söyledi.

Bin 400 Hap Evde Bulundu: Y.T. Teminata Bağlandı
Bin 400 Hap Evde Bulundu: Y.T. Teminata Bağlandı
İçeriği Görüntüle

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Cumhuriyet Meclisi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Kıbrıs Türk Üniversite Öğrencileri Kongresi’ne katılarak gençlerle bir araya geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre kongre; Amerika Kıbrıslı Türk Öğrenciler Birliği, Avrupa Birliği Kıbrıslı Türk Öğrenci Federasyonu, Birleşik Krallık Kıbrıslı Türk Öğrenci Federasyonu, Kıbrıs Türk Öğrenciler Birliği-Türkiye Derneği ve Üniversite Öğrencileri Derneği’nin ortak organizasyonuyla gerçekleştirildi.

GENÇLERİN FİKİRLERİNE VURGU

KKTC’de ve yurt dışında eğitim gören Kıbrıslı Türk üniversite öğrencilerini bir araya getiren kongrede konuşan Çavuşoğlu, gençlerin kendi inisiyatifleriyle ortak sorunlarını ele alarak çözüm önerileri geliştirmesini önemsediklerini söyledi.

Farklı ülkelerde öğrenim gören gençlerin bir araya gelerek Kıbrıs Türk gençliğinin geleceği konusunda görüş alışverişinde bulunmasının değerli olduğunu belirten Çavuşoğlu, kongreden çıkacak sonuçları yakından takip edeceklerini ifade etti.

RAPOR BAKANLIK TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLECEK

Kongre sonunda hazırlanacak raporun Milli Eğitim Bakanlığı açısından da önemli bir kaynak olacağını kaydeden Çavuşoğlu, gençlerin ortaya koyacağı önerilerin eğitim ve gençlik politikalarına katkı sağlayabileceğini belirtti.

Çavuşoğlu, “Gençlerin ortaya koyacağı sonuç ve önerileri merakla bekliyoruz” diyerek, gençlerin karar süreçlerine görüş ve önerileriyle katılmasının önemine dikkat çekti.

ALTI FARKLI BAŞLIKTA ÇALIŞMA YAPILDI

Kongre kapsamında oluşturulan altı ayrı komitede öğrencilerin doğrudan yaşamlarını ve geleceklerini ilgilendiren konular ele alındı.

Komitelerde; “Burslar, Barınma ve Öğrenci Yaşamı”, “Eğitim Politikaları”, “Gelecek Kaygısı ve Kariyer”, “Kültür, Kimlik ve Diaspora”, “Sağlık ve Psikolojik Destek” ile “Uluslararası Öğrenciler” başlıklarında çalışmalar gerçekleştirildi.

#NazımÇavuşoğlu #ÜniversiteÖğrencileri #Eğitim #Gençlik #KKTC