Geçitkale bölgesinde yıllardır sürdürüldüğü iddia edilen emlak oyunları durmak bilmiyor. Yaklaşık 4 yıldır dünya piyasasında pazarlanan bazı projelerin, gerçeği yansıtmayan reklamlarla satışa sunuluyor.

Geçmişte Geçitkale için “deniz var” ve “havalimanına 4 dakika” gibi akıl almaz ifadelerle tanıtımlar yapıldı. Bugün gelinen noktada ise benzer yöntemlerle hem bölgenin hem de KKTC’nin uluslararası alandaki itibarına zarar veriyor.

Cumhuriyet Meclisi Yarın Saat 10.00’da Toplanacak
Cumhuriyet Meclisi Yarın Saat 10.00’da Toplanacak
İçeriği Görüntüle

Emlak piyasasında faaliyet gösteren bazı isimlerin, sahte ve yanıltıcı reklamlarla satış yapmayı sürdürmesi kamuoyunda büyük tepki yaratıyor. İddialara göre bölgede fiili anlamda satışların istenilen düzeyde gerçekleşmediği, buna rağmen söz konusu çevrelerin durmak bilmeden satış reklamları yapmaya devam ettiği belirtiliyor.

Gazetemizin konuyla ilgili girişimlerinin ardından, satışlarda kullanıldığı belirtilen bazı video kayıtlarının apar topar kaldırılması ise dikkatlerden kaçmadı.

Bu gelişme, söz konusu reklamların neden silindiği ve bu organizasyonun arkasında kimlerin bulunduğu sorularını gündeme taşıdı. İddialar, yalnızca birkaç yanıltıcı reklamla sınırlı kalmıyor; Geçitkale üzerinden milyarlarca dolarlık bir dolandırıcılık zincirine uzanan ciddi bir sürece işaret ediyor.

Bölgede gerçekte son 4 yılda sınırlı sayıda proje bulunduğu, bunların da kırsal kesim içerisinde lüks apartman tipi sitelerden oluştuğu biliniyor. Buna rağmen bölgenin olduğundan farklı gösterilerek pazarlanması, emlak sektöründeki denetimsizliği ve yetkili kurumların sessizliğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Öte yandan Geçitkale’de yapılacağı belirtilen büyük projelerle ilgili bazı teknik ve üst düzey isimlerin de süreçte yer aldığı iddia ediliyor. Kamuoyunda konuşulan iddialara göre, bölgede görevli mimar Osan Oran’ın da söz konusu satış organizasyonlarında adının geçtiği öne sürülüyor.

Şimdi yanıt bekleyen soru net: Geçitkale’yi sahte vaatlerle pazarlayan bu yapı kimlerden oluşuyor? Satış gerçekleşmediği halde bu reklam ısrarı neden sürüyor? Yetkili kurumlar, KKTC’nin itibarını zedeleyen bu iddialar karşısında daha ne kadar sessiz kalacak?

#Geçitkale #KKTC #EmlakOyunu #SahteReklam #Gayrimenkul #Dolandırıcılıkİddiası #KuzeyKıbrıs #EmlakPiyasası #Şeffaflık #Haber